print
28% din banii finanţaţi pentru indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă nu au fost ridicaţi
26.03.2021 1485 Accesări  

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că la finele lunii martie, curent, beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă nu au ridicat de la prestatorii de servicii de plată mijloace băneşti în suma de circa de 21 mln lei. Instituţia a finanţat  pe parcursul lunii indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă în două tranşe în valoare totală de aproape 75 mln lei.

Le reamintim beneficiarilor de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, că statutul certificatului medical poate fi verificat online. Serviciul respectiv urmează să fie accesat prin intermediul paginii de internet oficială a CNAS www.cnas.md de la butonul “Statutul certificatului de concediu medical” prin introducerea în câmpul respectiv a seriei şi numărului certificatului.

Astfel, beneficarii pot afla la ce etapă este examinarea certificatului, dacă datele din certificatul medical sunt recepţionate şi sunt în proces de examinare, dacă decizia de stabilire a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este aprobată sau dacă indemnizaţia este transferată spre plată beneficiarului.

În acest context, Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu rugămintea către beneficiarii de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă să ridice pe parcursul lunii viitoare  sumele cuvenite pentru această prestaţie de la oficiile poştale sau instituţiile bancare.

                                  Direcţia comunicare şi relaţii cu publicul

Copyright © 2021 CNAS, Republica Moldova