• Prima   /  Alte prestaţii sociale   /  Ajutoare   /  Ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului

  Ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului

  În conformitate cu prevederile Legii cu privire la ajutorul social, nr.133-XVI din 13 iunie 2008 şi Hotărârii Guvernului nr.1167 din 16 octombrie 2008 „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului social" Casa Naţională de Asigurări Sociale este responsabilă de plata ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului. 

  Plata ajutorului social şi/sau a ajutorului pentru perioada rece a anului se efectuează pentru luna precedentă prin modalitatea de plată selectată de beneficiar şi disponibilă în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay). Evidenţa plăţii ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului se efectuează de către Casa Națională de Asigurări Sociale.

  Sumele ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului stabilite și nesolicitate de beneficiar în decurs de 12 luni consecutive se suspendă. Plata sumelor ajutorului social și/sau ajutorului pentru perioada rece a anului suspendate se reia în baza cererii beneficiarului sau reprezentantului desemnat prin procură și a actului de identitate al solicitantului, depuse la structura teritorială de asistență socială, și se achită retroactiv pentru o perioadă de 12 luni premergătoare datei adresării. 

   

   

Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY