• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  CNAS negociază formularele pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă

  CNAS negociază formularele pentru aplicarea Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă

   13.10.2021    583 Accesări    

  În perioada 13-15 octombrie curent, la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) au loc negocieri asupra proiectelor formularelor de legătură pentru aplicarea prevederilor Acordului în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă.

  În cadrul negocierilor participă experți din cadrul Casei Naționale de Asigurări Sociale, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

  Formularele de legătură oferă posibilitatea unei comunicări eficiente între instituțiile competente responsabile de implementarea Acordului.

  Reiterăm că, Acordul în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Republica Elenă a fost semnat la 08 septembrie 2021. Scopul căruia este asigurarea unui cadru de garanţii în domeniul asigurărilor sociale pentru lucrătorii migranţi din ambele state care desfăşoară sau au desfăşurat o activitate legală de muncă şi în prezent domiciliază pe teritoriul unuia din statele contractante, precum și eficientizarea procesului de acordare a prestațiilor.      

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY