• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Elena Țîbîrnă: „Pentru mine ia înseamnă moștenire, credință și iubire"

  Elena Țîbîrnă: „Pentru mine ia înseamnă moștenire, credință și iubire"

   24.06.2021    533 Accesări    

  Începând cu 24 iunie 2013, când principala piesă a portului românesc a fost celebrată pentru prima dată în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a Republicii Moldova, an de an, ia este serbată și la noi ca o mărturie a apartenenței la aceeași istorie, tradiție și cultură.

  Și angajații Casei Naționale de Asigurări Sociale au scos ia din cufăr pentru a se alătura miilor de oameni din peste 100 de orașe din 50 de țări de pe 6 continente care venerează portul național ajuns până la noi tocmai de la civilizația dacă. Ne-am propus să scoatem în evidență valoarea și frumusețea unică a cămășii populare, care a stârnit întotdeauna fascinație, a conservat gustul de la o generație la alta.

  Fiecare ie spune o poveste. Simbolurile ancestrale brodate cu grijă, cusăturile, cruciulițe, liniile și culorile transmit sentimente, emoții și stări. 

  Dincolo de existența noastră efemeră pe pământ, avem cu toții un rol spiritual în lume - acela de a oferi continuitate valorilor strămoșești și de a fi primul și cel mai frumos exemplu pentru generațiile care vin. 

  Ia înseamnă rădăcină, moștenire, credință și iubire!

  Să oferim nemurire și să iubim tradițiile ca să trăim frumos!

   

  Elena ȚÎBÎRNĂ, Director general CNAS

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY