• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Liuba Rotaru: „Fiecare om, măcar o dată în viață, pășește pragul CNAS"

  Liuba Rotaru: „Fiecare om, măcar o dată în viață, pășește pragul CNAS"

   23.06.2021    690 Accesări    

  La mijloc de săptămână vă invităm să cunoașteți o femeie desăvârșită: puternică, devotată profesiei și inspirațională. 

  De 20 de ani, Liuba Rotaru se află în serviciul public - exact din momentul fondării Casei Naționale de Asigurări Sociale. 

  Și-a început primii pași ca funcționar public din Direcția comunicare și relații cu publicul, pe care a botezat-o „ochii și urechile CNAS". E perioada pe care și-o aduce aminte cu mare nostalgie: a participat la editarea primului ziar tematic „Asigurarea socială" și punea mare pasiune în tot ce făcea. Recunoaște că primul salariu de debutant a dezamăgit-o, dar echipa și rezultatele obținute a încurajat-o să rămână în sistem. Acum e șef Direcție Generală CTAS sectorul Centru, din anul 2009.

  „Activitatea în sistem e ca un drog. Faci un bine oamenilor - te bucuri, celebrezi și tot vrei să continui. Primești satisfacție morală de la ceea ce faci. Pe mine m-a înzestrat mama cu darul ăsta de a iubi oamenii și de a-i ajuta pe cei care se află în dificultate", spune doamna Liuba.

  Experiența pe care a acumulat-o de-a lungul anilor o împărtășește colegilor cu orice ocazie. Îi îndeamnă să prețuiască cumsecădenia, adevărul și să poarte respect între generații. 

  Liuba Rotaru gestionează o echipă extraordinară de specialiști. Pentru ei, este și mama bună, și soacră poamă-acră, și coleg, și prieten. 

  „Eu laud în public, dar critic în birou atunci când e cazul. O fac cu blândețe și constructiv. Am un colectiv de 39 de angajați. Îi apreciez, îi încurajez să rămână în serviciul public și lupt pentru drepturile lor", declară Liuba Rotaru. 

  Doamna Liuba susține că în ultimele două decenii a cam schimbat casa cu serviciul. Dar munca în cadrul CNAS implică mult timp, răbdare, responsabilitate și grijă. E și motivul pentru care petrece puțin timp cu familia și cei 4 nepoți cu care a fost binecuvântată.

  „Copiilor mei le-am dat undița și i-am învățat să-și prindă singuri pește. Contează să-și dezvolte încrederea în propriile forțe și să vrea să muncească în sudoarea frunții. Suntem născuți să facem bine oamenilor, să educăm corect copiii și să fim exemplu pentru nepoți", subliniază Liuba Rotaru.

  În puținul timp liber pe care-l are, doamna Liuba adoră să-și îngrijească trandafirii și mușcatele, dar și găinușele boierești, rațele mute și nutriile pe care le are în curte.  

  Doamna Liuba se mândrește că este Președintele Asociației Sindicale a CNAS în cadrul căreia abordează problemele angajaților, volumul enorm de muncă și motivarea care rămâne mult de dorit.

  De asemenea, este și Președintele Comisiei de Femei a CNSM și membră a Comitetului de femei Pan-European unde luptă pentru drepturile femeilor, combaterea discriminării de gen și a violenței.

   

               Direcția comunicare și relații cu publicul

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY