• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Maia Moraru: „Sunt lider, dar nu șef. Lucrez cot la cot cu echipa mea."

  Maia Moraru: „Sunt lider, dar nu șef. Lucrez cot la cot cu echipa mea."

   21.06.2021    535 Accesări    

  Pentru că suntem în preajma Zilei funcționarului public, ne propunem să vă relatăm câteva povești de viață ale angajaților Casei Naționale de Asigurări Sociale.

  Astăzi, îndreptăm luminile reflectoarelor către Maia Moraru, șef Direcție generală achiziții publice și patrimoniu, care se află în serviciul public de 28 de ani. Ascensiunea dumneaei în carieră s-a produs treptat, exact așa cum ai urca pe scară într-un pom de cireș, pentru a ajunge la cea mai coaptă, dulce și aromată cireașă din vârful copacului. 

  A început de la funcția de specialist principal în Direcția calcul drepturi sociale a Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Drochia. Se întâmpla în 1993. Dar datorită ambiției combinate cu mult curaj și dedicație, a ajuns în scurt timp în funcția de conducere a aceleiași Direcții. 

  Peste ani, în 2010, a fost detașată la CTAS Glodeni. Apoi la sediul central CNAS din Chișinău. După care a fost trimisă să contribuie la dezvoltarea CTAS din sectorul Râșcani. Și la Ialoveni a petrecut 2 ani. În 2016 însă, a fost numită șef al Direcției generale monitorizarea activității și achiziții publice, de la 1 iulie 2020 - Direcția generală achiziții publice și patrimoniu, unde se află și în prezent. 

  „Munca în serviciul public presupune multe riscuri, de aceea se cere responsabilitate și corectitudine. Oriunde nu am fost detașată de conducere, mă străduiam să am reușite frumoase. Evident, în mine se investea multă încredere, de asta nu voiam să dezamăgesc. E valabil și acum. Și tot ceea ce fac, nu fac pentru mine. E pentru oameni! Schimbările din legislație, eforturile depuse de fiecare angajat din această instituție sunt pentru a oferi pensionarilor, veteranilor, copiilor și tuturor persoanelor asigurate - servicii de calitate. Satisfacția cea mai mare e să-i știm pe oameni mulțumiți și încântați de munca noastră", a declarat Maia Moraru.  

  În domeniul pe care-l gestionează nu se permit erori. La achiziții se lucrează cu banul public, iar controalele sunt la ordinea zilei. Dar e mândră că echipa pe care o are e o adevărată forță, iar colegii sunt profesioniști. 

  „Am o echipă extraordinară. E una din Direcțiile din care oamenii nu pleacă. Și asta pentru că încerc să le fiu lider, dar nu șef. Eu lucrez cot la cot cu oamenii mei, uneori poate chiar mai mult. În plus, au parte de instruiri permanente. Să știți că fiecare își cunoaște munca și locul în echipă, așa încât sarcinile sunt îndeplinite perfect și în timp util. Și-apoi, trebuie să recunosc: ei sunt mai mult decât colegi, sunt ca o familie în care împarți și bucuriile și necazurile", declară cu mândrie Maia Moraru. 

  E adevărat, petrece mai mult timp la CNAS decât acasă. La 7 dimineața începe munca și o încheie când dă Doamne-Doamne. Cu toate acestea Maia Moraru găsește timp să meargă la teatru și la concertele în aer liber. 

  Maia Moraru: „Noi am venit din raion și nu ne putem sătura de artă. Nu pierdem niciun spectacol de teatru la Geneza-Art. Îmi place cum joacă actorul Nicu Țurcanu. Abia aștept să se reia concertele și să-i ascult pe Brio Sonores, pe Anna Cernicova."

  În timpul liber, adoră să-și răsfețe familia cu ștrudel cu cartofi și plăcinte cu vișină. Dar cel mai mult îi place să-și alinte nepoata. 

  „Sunt alături de nepoțica mea din prima clipă. Tot timpul liber pe care-l am, i-l dedic ei. Practic, mă încarcă de energie. În weekend obișnuim să gătim împreună. Facem brioșe cu ciocolată, după care iese în curte și le împarte la toți copiii. O plăcere s-o privesc și să fiu parte din educația ei", povestește Maia Moraru. 

  Maia Moraru se consideră un om simplu, care a avut șansa unei călătorii extraordinare. Zilnic, trece prin diverse stări, procese și emoții. Pentru că asta înseamnă să fii în slujba cetățeanului. Asta înseamnă să-ți iubești profesia!

   

          Direcția comunicare și relații cu publicul

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY