• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Mihai Bulicanu: „Concediul paternal a fost o binecuvântare pentru mine"

  Mihai Bulicanu: „Concediul paternal a fost o binecuvântare pentru mine"

   11.06.2021    606 Accesări    

  Mihai Bulicanu are 32 de ani și este șef adjunct în Direcția resurse umane a CNAS.

  La sfârșitul acestei ierni a devenit tată pentru a doua oară. O bucurie imensă pentru tinerii părinți și surioara mai mare, Nicoleta - de 7 ani. Dar, bineînțeles, apariția noului membru al familiei, a venit la pachet cu griji, frământări, temeri, responsabilitate triplată și... o infinită dragoste necondiționată. Fără să stea mult pe gânduri, la puțin timp după nașterea Andreei, tatăl a decis să-și ia concediu paternal. 

  A făcut asta pentru a-i fi alături soției și pentru a-i asigura tot confortul psihologic de care avea nevoie atunci. 

  „Am simțit necesitatea de a fi împreună și de a o ajuta pe micuța Andreea să se integreze în mediul nostru familial. Apoi, aportul și prezența mea acasă, îi permitea soției să se odihnească. Dacă era cazul - găteam la bucătărie, dacă trebuia - făceam curat în casă, ieșeam la plimbare toți patru, ridicam căruciorul pe scări, fugeam la farmacie sau la magazin pentru a face cumpărăturile necesare", a declarat Mihai. 

  Dar cel mai important, această perioadă de 2 săptămâni de concediu paternal, i-a oferit avantajul de a crea o conexiune mai specială părinte-copil și șansa de a consolida relația tată-fiică încă din primele zile de viață. 

  „Recunosc, atmosfera din familia noastră s-a schimbat enorm: miroase a bebeluș în casă, suntem mai mulți și, indubitabil, mai fericiți", a adăugat proaspătul tătic. 

  Spre deosebire de nașterea primului copil, acum Mihai a simțit experiența de a fi părinte cu totul altfel - relaxat și total implicat: „Serviciul te epuizează. Ajungeam acasă obosit și aproape că nu mai eram în stare să fac mare lucru. Acum, e altceva - e ca și cum soția mea ar fi născut pentru prima oară. Concediul paternal e, de fapt, acel prețios timp liber oferit taților pentru a-l petrece alături de copilul nou-născut. În plus, am beneficiat și de suport financiar. Este vorba despre indemnizația care se plătește o singură dată și constituie 100% din venitul lunar mediu asigurat."

  Altfel, Mihai este cel mai fericit bărbat de sub Soare. Înconjurat de trei fete, nu poate decât să se simtă mândru și împlinit!

     Direcția comunicare și relații cu publicul

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY