• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În atenţia angajatorilor din domeniul transportului rutier în regim de taxi

  În atenţia angajatorilor din domeniul transportului rutier în regim de taxi

   23.12.2020    3281 Accesări    

  În conformitate cu prevederile anexei nr. 1 la Legea nr. 489/1999 privind sistemul public de asigurări sociale, angajatorii din domeniul transportului rutier de persoane în regim de taxi care plătesc angajatului conducător auto ce efectuează transport rutier de persoane în regim de taxi salariu (inclusiv primele şi facilităţile acordate) calculează şi achită lunar, pînă la data de 25 a lunii premergătoare celei de gestiune, contribuţii de asigurări sociale de stat obligatorii în sumă fixă, stabilită de legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul de gestiune.
  În acest context, angajatorul din domeniul transportului rutier de persoane în regim de taxi – pentru persoanele angajate prin contract individual de muncă care efectuează transport rutier de persoane în regim de taxi au obligaţia să declare şi să achite contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii calculate pentru luna ianuarie 2021 în mărime de 1/12 din taxa fixă anuală pentru fiecare angajat, pînă la data de 28 decembrie 2020 inclusiv.
  În conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) din Legea nr. 255/2020 bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, contribuţia de asigurări sociale de stat obligatorii în sumă fixă anuală  (taxa fixă anuală) este stabilită în mărime de 11331 lei, respectiv, taxa fixă lunară constituie suma de 944.25 lei. 
  Angajatorii, care au prezentat Darea de seamă privind calculul impozitului pe venit, primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii calculate pentru angajații conducători auto ce efectuează transport rutier de persoane în regim de taxi (TAXI18) pentru luna ianuarie 2021 şi au declarat taxa aferentă anului 2020 în mărime de 895 lei urmează să prezinte forma TAXI18 pentru luna ianuarie 2021 de tipul de corectare cu declararea sumei lunare de 944.25 lei pentru fiecare persoană.  

     Direcţia generală administrarea plăţilor şi plătitorilor                                         

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY