• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Site-ul CNAS a devenit accesibil pentru persoanele cu deficienţe de vedere

  Site-ul CNAS a devenit accesibil pentru persoanele cu deficienţe de vedere

   23.11.2020    3949 Accesări    

  Serviciile electronice, oferite de Casa Naţională de Asigurări Sociale, sunt în permanentă dezvoltare şi actualizare, pentru ca orice persoană, indiferent de vârstă și categorie socială, să aibă acces la informaţia plasată pe site-ul oficial al CNAS. Principalele avantaje pe care le prezintă folosirea acestor servicii sunt rapiditatea şi accesibilitatea.

  În prezent, pe site-ul ww.cnas.md funcționează următoarele servicii electronice: „e-Cerere Indemnizații Familiilor cu Copii”, Acces CPAS, e-Petiţii, Statutul certificatului medical, Calculatorul vârstei de pensionare, Calculator pensie, Extrage CPAS, Mpay (aplicaţie prin intermediul căreia pot fi achitate contribuţiile de asigurări sociale de stat).

  Acum site-ul oficial al CNAS a fost adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere.  Utilizatorii acestei aplicaţii vor putea afla cu uşurinţă cele mai actuale informaţii ce ţin de stabilirea şi plata pensiilor şi altor prestaţii sociale.

  Pentru a accesa versiunea site-ului pentru persoanele cu deficienţe de vedere, utilizatorul trebuie să facă un clik pe iconiţa în formă de ochi, care se află în partea dreaptă de sus a paginii. Aplicaţia permite accesul la instrumentele pentru ajustarea meniului la necesităţile utilizatorului, cum ar fi  “schimbă cursorul”, “schimbă contrastul”, “mărire caractere”, “alb-negru” şi “evidenţiaţi referinţele”.

  Casa Naţională de Asigurări Sociale îndeamnă beneficiarii, care au acces la Internet, să utilizeze serviciile electronice, evitând totodată pericolele pandemiei. De menţionat, de la începutul anului curent, pagina oficială a CNAS a fost accesată de 3,5 milioane de vizitatori unici.

                                                   Direcţia comunicare şi relaţii cu publicul

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY