• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Pensiile de urmaş vor creşte de la începutul anului viitor

  Pensiile de urmaş vor creşte de la începutul anului viitor

   30.12.2019    5231 Accesări    

  Începând cu 1 ianuarie 2020 cuantumul pensiei de urmaş se majorează cu 25% în cazul copiilor până la vârsta de 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile în instituţii de învăţământ de zi (secundar, mediu de specialitate şi superior), până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 23 ani. Astfel, de la începutul anului viitor pensia respectivă se va stabili în mărime de 75% pentru fiecare urmaş, dar nu mai puţin decât cuantumul alocaţiei sociale pentru pierderea întreţinătorului. Până la 01.01.2020 pensia de urmaş se acorda în mărime de 50% pentru fiecare urmaş din pensia întreţinătorului decedat.

  De reexaminarea pensiilor de urmaş, în conformitate cu recentele modificări în legislaţie,  vor avea parte şi beneficiarii care şi-au  stabilit pensiile până la 1 ianuarie 2020. Pentru a beneficia de această majorare nu este necesară depunerea suplimentară a actelor. Pensiile de urmaş majorate după 1 ianuarie 2020 pot fi ridicate prin intermediul prestatorilor de servicii de plată  care asigură plata pensiilor şi alocaţiilor sociale.

  Conform datelor statistice a Casei Naţionale de Asigurări Sociale, la data de 1 ianuarie 2020, vor beneficia de majorarea pensiilor  de urmaş circa 9010 copii.

                                              Direcţia comunicare şi mass-media

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY