• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În atenţia contribuabililor care nu au ridicat de la CTAS carnetele de muncă scanate

  În atenţia contribuabililor care nu au ridicat de la CTAS carnetele de muncă scanate

   17.07.2019    2682 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale face publică lista agenților economici care nu au ridicat de la casele teritoriale o parte din carnetele de muncă scanate. În acest context, CNAS se adresează către contribuabili să vină la structurile teritoriale și să ridice carnetele de muncă ale angajaților.

  Reamintim că, conform Hotărârii Guvernului nr. 426/2018, în sarcina CNAS a fost pusă responsabilitatea de scanare a carnetelor de munca în scopul completării conturilor personale de asigurări sociale cu informația aferentă stagiului de cotizare realizat până la 1 ianuarie 1999.

  Specialiștii  subdiviziunilor teritoriale ale CNAS au executat obligația de scanare, iar actualmente s-a constatat că mai multe entităţi economice nu s-au prezentat la CTAS pentru ridicarea carnetelor de muncă.

  Totodata, potrivit prevederilor hotarârii, conducătorii întreprinderilor, organizațiilor și instituțiilor, indiferent de tipul de proprietate și forma juridică de organizare, urmău să restituie salariaților sau reprezentanților acestora, sub semnătură, carnetele de muncă până la data de 28 decembrie 2018. În hotărârea guvernului se mai menționează că înscrierile în carnetele de muncă, efectuate până la 1 ianuarie 2019, își păstrează valabilitatea și pot fi utilizate la necesitate.

  Lista agenților economici care nu au ridicat carnetele de muncă ale angajaților de la CNAS

                                                                              Direcția comunicare și mass-media

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY