• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  O delegaţie din Republica Lituania în vizită la CNAS

  O delegaţie din Republica Lituania în vizită la CNAS

   08.11.2018    1482 Accesări    

  O delegaţie din Republica Lituania, condusă de Linas Kukuraitis, Ministrul Securităţii Sociale şi al Muncii din Republica Lituania, a vizitat Casa Naţională de Asigurări Sociale. Întâlnirea cu delegaţia  lituaniană se înscrie în cadrul  vizitei oficiale în Republica Moldova privind schimbul de experienţă şi bune practici în domeniul protecţiei sociale. 

  Laura Grecu, Preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a informat audienţa despre rolul CNAS în sistemul de protecţie socială din Republica Moldova, reformele efectuate în domeniul asigurărilor sociale, prestaţiile sociale pe care le acordă CNAS la moment precum şi despre planurile de viitor ale instituţiei.

  Linas Kukuraitis, Ministrul Securităţii Sociale şi al Muncii din Republica Lituania a menţionat că informaţia oferită este de un real folos pentru colegii săi, pentru activitatea de mai departe a instituţiei pe care-o reprezintă  şi a mulţumit gazdelor pentru ospitalitate.

  Delegaţia din Republica Lituania se va afla în Republica Moldova în perioada 7-9 noiembrie, curent.  

  Menţionăm că, în baza Acordului între Republica Moldova şi Republica Lituania în domeniul securităţii sociale, semnat la 1 octombrie 2014 la Chişinău, în vigoare de la 4 octombrie 2015, au fost stabilite 28 de pensii, şi anume 23 pensii pentru limită de vârstă şi 5 pensii de dizabilitate, alte 5 solicitări privind stabilirea dreptului la pensie, fiind la etapa de examinare.

  Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY