• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În atenţia plătitorilor de contribuţii

  În atenţia plătitorilor de contribuţii

   10.09.2018    3795 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă despre continuarea procesului de scanare a informaţiilor din carnetele de muncă aferente perioadelor  de până la 01.01.1999. Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 426 din 15 mai 2018 cu privire la unele aspecte ce ţin de evidenţa stagiului de muncă şi la abrogarea Hotărârii Guvernului nr. 1440 din 24 decembrie 2007, CNAS a publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova graficul de prezentare a carnetelor de muncă pentru scanare a fiecărui plătitor de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat care are calitatea de angajator.

  La etapa actuală, constatăm că nu toţi agenţii economici s-au conformat prevederilor Hotărârii Guvernului de prezentare în termenele stabilite a carnetelor de muncă.

  Atenţionăm că în cazul în care, persoanele angajate la moment în cadrul entităţii economice nu au activat în câmpul muncii până la 01.01.1999, este necesar ca angajatorul să anunţe în scris Casa teritorială unde este înregistrat în calitate de plătitor de contribuţii despre lipsa carnetelor de muncă pasibile scanării.

                        Direcţia generală evidenţa individuală a contribuţiilor

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY