• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Laura Grecu, Preşedinte al CNAS, s-a întâlnit cu Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în Republica Moldova

  Laura Grecu, Preşedinte al CNAS, s-a întâlnit cu Ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în Republica Moldova

   01.12.2017    707 Accesări    

  Astăzi, 1 decembrie, Laura Grecu, Preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări Sociale s-a întâlnit cu Christine Freilinger, Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Austria în Republica Moldova. Excelenţa Sa a fost însoţită de Gero Stuller, Ataşatul Federal pentru Muncă, Afaceri Sociale şi Protecţia Consumatorului la Ambasada Republicii Austria în Republica Moldova.

  Întâlnirea a fost consacrată aniversării a cinci ani de la data intrării în vigoare a Acordului între Republica Moldova şi Republica Austria în domeniul securităţii sociale şi a Aranjamentului pentru aplicarea Acordului între Republica Moldova şi Republica Austria în domeniul securităţii sociale, semnate la Chişinău la 05.09 2011, intrat în vigoare la 01.12.2012.

  În cadrul întrevederii s-a menţionat că Acordul şi Aranjamentul stipulează garanţii sociale pentru cetăţenii ambelor state, care au realizat perioada de asigurare pe teritoriul altui stat contractant şi au dreptul de a beneficia de prestaţii sociale pentru această perioadă. Faptul dat determină modul de protejare a intereselor cetăţenilor ambelor state indiferent de locul de domiciliu.

  În cadrul întâlniriii s-a discutat că pe parcursul celor cinci ani de aplicare a Acordului în domeniul securităţii sociale, Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova a colaborat foarte activ cu instituţiile competente de pe teritoriul Republicii Austria în domeniul acordării şi transferului drepturilor de pensie, confirmării stagiului de cotizare realizat pe teritoriul ambelor state etc.

  Oficialii au apreciat rezultatele obţinute pe parcursul celor cinci ani de aplicare a Acordului şi şi-au exprimat încrederea că pe viitor vor contribui la buna şi corectă aplicare a Acordului şi Aranjamentului.

  La moment, Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova aplică 11 Acorduri în domeniul asigurărilor/securităţii sociale cu Republica Bulgaria, Republica Portugheză, România, Marele Ducat de Luxemburg, Republica Estonia, Republica Cehia, Republica Austria, Regatul Belgiei, Republica Polonă, Ungaria, Republica Lituania.

       Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY