• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  O lecţie publică despre pensii la Biblioteca Naţională

  O lecţie publică despre pensii la Biblioteca Naţională

   30.10.2013    5897 Accesări    

  777_1.jpgDoi specialişti ai Casei Naţionale de Asigurări Sociale au ţinut o lecţie publică la Biblioteca Naţională despre modalitatea calculării şi achitării pensiilor. Implicarea lor a fost solicitată de centrul de management al instituţiei, care organizează pentru angajaţii săi lecţii publice, la care invită specialişti din diverse domenii.

  Olga Mihaeş, consultant Direcţia analiza procesului de aplicare a legislaţiei şi Inga Zubcov, consultant superior în aceeaşi direcţie, au explicat celor prezenţi despre modalitatea formării bugetului asigurărilor sociale de stat, cîte tipuri de pensii există, ce condiţii trebuie să întrunească o persoană pentru a solicita pensie pentru limită de vărstă. De asemenea, specialiştii CNAS au prezentat şi instituţia unde activează, dat fiind că au existat întrebări şi în acest sens.

  Cum pot fi obţinute certificatele de salariu pentru perioada în care au lucrat peste hotarele ţării, cum poţi primi pensia pe card, cum să procedezi dacă pentru stagiul general de muncă nu-ţi ajunge jumătate de an, la aceste şi multe alte întrebări au răspuns inivitatele bibliotecarilor. 

  Participanţilor la lecţia publică li s-au distribuit ziare “Asigurarea Socială”, li s-a explicat modalitatea de obţinere a parolei de acces la contul personal al contribuabilului precum şi în ce mod pot obţine o consultaţie la “linia fierbinte” a instituţiei ori să se înscrie la audienţă.

                            Secţia comunicare şi mass-media
    

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY