• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Preşedintele CNAS Maria Bortă în dialog direct cu ascultătorii Radio Moldova

  Preşedintele CNAS Maria Bortă în dialog direct cu ascultătorii Radio Moldova

   29.09.2012    7891 Accesări    

  La 29 septembrie, curent, d-na Maria Borta, Preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a participat la emisiunea în direct de la Radio Moldova “Viaţa Publică”.

  Între orele 11.00 şi 12.00 ale acestei zile de sîmbătă au venit cu apeluri telefonice mai mulţi ascultători ai radioului naţional, care au adresat diferite întrebări referitoare la corectitudinea calculării pensiei, anularea compensaţiilor nominative, modalitatea primirii ajutorului pentru perioada rece a anului etc. Sunetele au venit din raioanele Soroca, Briceni,  Anenii Noi, Floreşti, Făleşti, Orhei, Donduşeni, municipiile Chişinău şi Bălţi, ceea ce a demonstrat că tematica socială este una extrem de actuală.

  La începutul emisiunii d-na Maria Borta a adresat tuturor ascultătorilor calde felicitări cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor în Etate, sărbătorită în mod tradiţional la 1 octombrie. “Trebuie să ne aducem aminte de aceşti oameni nu numai în această zi, trebuie să fim solidari cu oamenii vîrstnici şi să acordăm maximum din posibilităţile pe care le poate acorda sistemul actual de asistenţă socială”, - a menţionat Preşedintele CNAS.

  La întrebarea moderatorului dacă legislaţia în domeniul asigurării sociale din Republica Moldova este una funcţională, d-na Maria Borta a opinat că, din păcate, în societate se crede că orice problemă care apare, se rezolvă prin prisma sistemului de pensii. “Astăzi avem un sistem cînd pensiile se achită la timp şi integral. Poate nu în acea măsură pe care ne-o dorim, dar aceasta depinde nu numai de sistemul de pensionare sau de legislaţia în domeniul protecţiei sociale. Sistemul de pensionare este absolut legat de dezvoltarea economică a unei ţări, de atitudinea cetăţenilor faţă de bugetul asigurărilor sociale, adică dacă ei îşi plătesc conştiincios contribuţiile sociale”, - a conchis Maria Borta.

  Pe parcursul emisiunii Maria Borta şi-a notat problemele unor solicitanţi pentru a le putea răspunde după studierea dosarului de pensie sau consultarea unui specialist. Dumneaei a invitat pe toţi acei care nu au dovedit să adreseze întrebările pregătite să apeleze Linia fierbinte a CNAS la număr de telefon 022 286 115, la care vor obţine răspunsul complet. Maria Borta a comunicat că în fiecare prima şi a patra zi de luni a fiecărei luni primeşte vizitatori în audienţă începînd cu ora 14.00, iar în celelalte două zile de luni - vicepreşedinţii CNAS. Audienţa se desfăsoară pînă ce intră ultimul vizitator.

                                             Secţia comunicare şi mass-media

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY