• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Funcţionarii publici debutanţi au participat la un seminar informativ

  Funcţionarii publici debutanţi au participat la un seminar informativ

   02.10.2012    5512 Accesări    

  La 2 octombrie, curent, Casa Naţională de Asigurări Sociale  a organizat  un seminar informativ la care au participat funcţionari publici debutanţi ai aparatului central CNAS şi caselor teritoriale din mun. Chişinău. Scopul  seminarului este de a contribui la dezvoltarea profesională a funcţionarilor publici debutanţi pentru îndeplinirea eficientă a atribuţiilor de serviciu.

  În cadrul seminarului funcţionarii publici debutanţi s-au familiarizat cu cadrul legal  în domeniul asigurărilor sociale de stat, cu exigenţele şi specificul activităţii, au aflat ce aptitudini trebuie să dezvolte pentru exercitarea eficientă a atribuţiilor de serviciu, care este responsabilitatea personală a unui angajat în domeniul asigurărilor sociale. Pentru aceasta  ei au studiat mai multe teme cum ar fi: organizarea şi funcţionarea sistemului public de asigurări sociale; managementul financiar al bugetului asigurărilor sociale de stat; sistemul de raportare electronică  la Casa Naţională de Asigurări Sociale; prestaţiile de asigurări sociale; incursiunea acordurilor bilaterale în domeniul asigurărilor sociale.  

  Formatori în cadrul seminarului au fost şefi de direcţii, specialişti cu o mare experienţă de muncă din cadrul aparatului central al Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

                                                      Secţia comunicare şi mass-media

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY