• vezi mai mult

  Anna Ciobanu - de 23 de ani devotată serviciului public   
  În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS   
 • Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Schimb de practici europene

  Schimb de practici europene

   15.08.2011    5298 Accesări    

  În perioada 07-12 august curent, o delegaţie a Casei Naţionale de Asigurări Sociale, condusă de preşedintele dna Maria Borta s-a aflat într-o vizită de lucru în oraşele Vilnius şi Şilute (Lituania).

  Colegii lituanieni au familiarizat reprezentanţii CNAS cu practicile pozitive din sistemul public de asigurări sociale, cooperarea instituţiilor de stat cu organizaţiile asigurate, aplicarea tehnologiilor informaţionale moderne şi desfăşurarea activităţii de audit intern în cadrul business proceselor derulate.
  Scopul vizitei s-a axat pe semnarea Protocolului de colaborare între Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova şi Centrul Administrativ de Stat de Asigurări Sociale (SoDra) a Lituaniei.

  Acest document identifică domenii prioritare de parteneriat bilateral precum sunt schimbul de experienţă, racordarea legislaţia la standardele europene, aplicarea instrumentelor juridice internaţionale, participarea la programe sau proiecte comunitare, aranjamentul sistemului informaţional în domeniul asigurărilor sociale de stat şi transmiterea tehnologiilor informaţionale şi comunicative dintre oficiul central şi oficiile teritoriale.

  SoDra are în componenţa sa 16 subdiviziuni structurale, care organizează şi planifică activitatea sa în corespundere cu planul aprobat. Activitatea este organizată în 50 instituţii, din care 47 subdiviziuni teritoriale, Direcţia pentru militari şi persoanele asimilate acestora, Serviciul plăţi în străinătate şi Centrul de instruire. Pe tot teritoriu ţării activează circa 3700 colaboratori.vi

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY