• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Moldova-Israel: prima rundă de consultări

    Moldova-Israel: prima rundă de consultări

     24.11.2014    6571 Accesări    

    La  24 noiembrie 2014 la Chişinău a început prima rundă de consultări pe marginea proiectului de Acord în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Statul Israel.

    Delegaţia Republicii Moldova  a fost condusă de Maria Borta, Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale, iar cea a Israelului de A. Rosenzweig, Consilier General al Institutului Naţional de Asigurare Sociale.  

    Cele două delegaţii au făcut schimb de informaţii privind sistemele de securitate socială din ambele state şi au discutat prevederile de bază ale proiectului de Acord.

    Acest document va prevedea garanţii sociale în cazul atingerii vîrstei de pensionare, acordarea şi plata pensiei de invaliditate, pensiei de urmaş şi indemnizaţiei  de invaliditate în urma accidentelor de muncă sau cauzate de boli profesionale pentru moldovenii aflaţi legal la muncă în Israel. Măsuri similare de securitate socială se vor acorda şi cetăţenilor Israelului cu domiciliul în Republica Moldova.

    În prezent au fost încheiate acorduri bilaterale în domeniul securităţii sociale cu mai multe ţări, care se aplică deja. Fiecare ţară semnatară achită partea de pensie calculată pentru stagiul de cotizare realizat pe teritoriul ţării respective.

              Direcţia comunicare şi mass-media
     

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY