• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Daruri de Anul Nou pentru familia Manza

    Daruri de Anul Nou pentru familia Manza

     24.12.2012    3821 Accesări    
    În preajma Anului Nou, copiii din casa de copii de tip familial a soţilor Ion şi Elena Manza au primit daruri de la Casa Naţională de Asigurări Sociale. Administraţia instituţiei a donat copiilor din familia Manza produse alimentare, dar şi le-a înmînat cadouri de Anul Nou. Această familie, la iniţiativa Guvernului Republicii Moldova, este patronată de CNAS din 2006.

    Casa de copii de tip familial a soţilor Manza, care se află în satul Fîrlădeni, raionul Căuşeni, a fost înfiinţată în 1996. De atunci, membri ai acestei familii mari au devenit 17 copii. O parte dintre ei deja au crescut şi trăiesc separat, cei mici, Ion, Dumitru, Olea, Liuba, Gheorghe  sînt elevi în clasele a 9-a, 7-a, 6-a, 4-a, iar Eugen este elev la o şcoală profesională din or. Căuşeni. Fiicele biologice  Marina, Parascovia şi Ecaterina sînt căsătorite şi, la fel, trăiesc separat.

    De asemenea, Elena şi Ion Manza se bucură de nepoţi – 5 de la copiii educaţi în casa de tip familial şi 3 nepoţi – de la fetele lor. Bucuria de a fi părinţi şi bunici este unica bogăţie a acestor oameni generoşi la suflet, care de acum 16 ani percep copiii pe care îi au în grijă ca pe ai lor.    

    Conform datelor pentru prima jumătate a anului curent, în Republica Moldova sînt 87 de case de copii de tip familial. Casele de copii de tip familial constituie o alternativă a instituţiilor de stat pentru educarea copiilor şi reprezintă  o familie completă care poate creşte în propria casă 7 copii, inclusiv, cei biologici.

                                                   Secţia comunicare şi mass-media
     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY