• Prima   /  Alte prestaţii sociale   /  Alocaţii   /  Alocaţie lunară nominală de stat pentru persoanele cu merite deosebite faţă de stat

  Alocaţie lunară nominală de stat pentru persoanele cu merite deosebite faţă de stat

  Dreptul la alocaţie nominală îl au cetăţenii Republicii Moldova - beneficiari de pensii şi alocaţii sociale de stat. 

  - buletinul de identitate 
  - documentul ce confirmă faptul decorării cu ordin sau medalie, ori conferirea titlului onorific 
  - alte documente  în caz de necesitate

  - persoanele care s-au învrednicit de titluri onorifice şi celor decorate cu medalii - 50 de lei;

  - persoanele decorate cu ordine, cu excepţia persoanelor decorate cu ordinele "Ordinul Republicii", "Ştefan cel Mare" şi "Slava Muncii" de clasele I, II şi III şi persoanelor care deţin titlul de Erou al Muncii Socialiste - 100 de lei;

  - persoanelor care s-au învrednicit de titluri onorifice, celor decorate cu medalii şi ordine - 100 de lei;

  - persoanele decorate cu ordinele "Ordinul Republicii", "Ştefan cel Mare" şi "Slava Muncii" de clasele I, II şi III şi persoanelor care deţin titlul de Erou al Muncii Socialiste - 500 de lei.

   

  Plata alocaţiilor de stat pentru merite deosebite față de stat se  efectuează pentru luna curentă prin modalitatea de plată selectată de beneficiar şi disponibilă în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay). Evidenţa plăţii alocaţiilor de stat pentru merite deosebite față de stat se efectuează de către Casa Națională de Asigurări Sociale.

  Sumele alocaţiilor de stat pentru merite deosebite faţă de stat stabilite și neprimite de beneficiar în decurs de 12 luni consecutive se suspendă.

  Plata alocaţiilor de stat pentru merite deosebite faţă de stat se reia în baza cererii beneficiarului sau reprezentantului desemnat prin procură și a actului de identitate al solicitantului, depuse la organul de asigurări sociale și se achită retroactiv pentru o perioadă de 3 ani premergători datei adresării.

   

   

   

   

Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY