• Prima   /  Alte prestaţii sociale   /  Ajutoare   /  Ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului

  Ajutor social şi ajutor pentru perioada rece a anului

  În conformitate cu prevederile Legii cu privire la ajutorul social, nr.133-XVI din 13 iunie 2008 şi Hotărârii Guvernului nr.1167 din 16 octombrie 2008 „Pentru aprobarea Regulamentului cu privire la modul de stabilire şi plată a ajutorului social" Casa Naţională de Asigurări Sociale este responsabilă de plata ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului. 

  Plata ajutorului social şi/sau a ajutorului pentru perioada rece a anului se efectuează pentru luna precedentă de către prestatorul de servicii de plată desemnat de către beneficiar.

  Sumele ajutorului social şi ajutorului pentru perioada rece a anului nesolicitate de beneficiari în decurs de 6 luni consecutiv, Întreprinderea de Stat "Poşta Moldovei" le restituie lunar pe conturile corespunzătoare ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

  Sumele ajutorului social şi ale ajutorului pentru perioada rece a anului stabilite şi restituite pe conturile corespunzătoare ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale din cauza nesolicitării pot fi solicitate de beneficiar în decurs de 1 an din luna stabilirii.

   

Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY