• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Cererea pentru reexaminarea pensiei poate fi depusă online

  Cererea pentru reexaminarea pensiei poate fi depusă online

   29.12.2020    82137 Accesări    

  Începând cu 1 ianuarie 2021 cererea de reexaminare a pensiei pentru limită de vârstă poate fi depusă  în mod electronic, prin intermediul paginii web a Casei Naționale de Asigurări Sociale www.cnas.md, accesând bannerul „e-Cerere Reexaminare pensie”, sau prin portalul guvernamental al serviciilor publice www.servicii.gov.md. Urmaţi doar câţiva paşi simpli pentru depunerea cererii, dintre care introducerea IDNP-ui beneficiarului şi a datei de naștere.

  În cazul, în care nu aveţi posibilitatea de a depune cererea online pentru reexaminarea pensiei, o puteţi  depune pe suport de hârtie. Atunci solicitantul se prezintă la Casa Teritorială de Asigurări Sociale, conform vizei de domiciliu, cu buletinul de identitate în original și copie.

  Totodată, cererea pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă poate fi depusă la subdiviziunea teritorială de un reprezentat desemnat prin procură.

  Reamintim, că de la 1 ianuarie 2021 dreptul la reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă îl au beneficiarii de pensii, stabilite după 1 ianuarie 1999, care au realizat un stagiu de cotizare după stabilirea acestui drept de la 7 la 10 ani. Potrivit estimărilor, mai bine de 18 mii de pensionari vor depune cereri pentru reexaminarea pensiei.

  De menţionat, că noile drepturi la pensie se acordă începând cu luna următoare celei în care a fost depusă cererea şi actele necesare la organul teritorial de asigurări sociale. Majorarea pensiei după reexaminare depinde de durata stagiului de cotizare şi mărimea venitului asigurat.

  Vă mai comunicăm, că începând cu 1 ianuarie 2021 beneficiarii de pensii  pot să-şi programeze vizita la CTAS în regim online prin intermediul paginii web a CNAS www.cnas.md, accesând bannerul ”Programare online la CTAS”.

                                           Direcţia comunicare şi relaţii cu publicul

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY