• vezi mai mult

  În atenţia plătitorilor de contribuţii la BASS   
  Felicitare   
 • Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Precizări referitoare la plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilitate

  Precizări referitoare la plata prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilitate

   12.05.2020    1148 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu unele precizări referitoare la plata pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru persoanele cu dizabilitate în perioada stării de urgenţă 17 martie - 15 mai, curent.

  În acest context subliniem, că CNAS a asigurat plata acestor prestații sociale în temeiul Dispoziției nr. 10 din 31 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova şi în baza listelor prezentate de către Consiliul Naţional pentru Determinarea Dizabilităţii şi Capacităţii de Muncă.

  Reamintim,  conform Dispoziției respective, Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă a prelungit din oficiu termenul de încadrare în gradul de dizabilitate până la15 mai pentru persoanele, ale căror grad de dizabilitate a expirat sau expiră în perioada stării de urgență. Respectiv, pentru această perioadă de către CNAS a fost efectuată plata pensiilor şi alocaţiilor sociale pentru persoanele cu dizabilitate.

  După ridicarea stării de urgență, gradul de dizabilitate se va stabili în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului 357/2018 cu privire la determinarea dizabilității, începând cu următoarea zi a ridicării stării de urgență.


                         Direcția comunicare și mass-media

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next