• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  CNAS a lansat o opțiune nouă la serviciul “e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”

  CNAS a lansat o opțiune nouă la serviciul “e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”

   17.04.2020    28912 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale comunică, că serviciul în format electronic “e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” a fost completat cu opţiunea indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi 2 luni (pentru persoanele asigurate).

  Așa dar, prin site-ul oficial a instituţiei cnas.gov.md sau prin portalul serviciilor publice https://servicii.gov.md/, familiile cu copii pot depune în mod electronic cererea pentru stabilirea următoarelor tipuri de indemnizaţii: indemnizaţia unică la naşterea copilului; indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului (pentru persoanele asigurate) – până la împlinirea vârstei de 3 ani şi până la împlinirea vârstei de 2 ani şi 2 luni; indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (pentru persoanele neasigurate); indemnizaţia paternală; indemnizaţia lunară de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină.

  De menționat, că datele personale ale solicitantului şi copilului se confirmă în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei. Astfel cererea electronică se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi când se confirmă relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei.

  Reamintim că, în cadrul serviciului în format electronic “e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii” poate fi verificată etapa de prelucrare a cererii depuse în mod electronic prin accesarea opţiunii „Verifică statutul”.

  Mai multă informație este disponibilă în Ghidul de utilizare al serviciului electronic “e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”, care este plasat pe pagina acestui serviciu https://servicii.gov.md/ecnas.

                 Direcția comunicare și mass-media

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY