• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Indemnizaţiile adresate familiilor cu copii pot fi solicitate prin e-Cerere

    Indemnizaţiile adresate familiilor cu copii pot fi solicitate prin e-Cerere

     11.03.2020    14591 Accesări    

    În contextul în care în Republica Moldova a fost anunţat Cod Portocaliu de Coronavirus, Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu recomandări pentru familiile cu copii care vin să depună cererea pentru stabilirea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii.

    Familiile cu copii pot depune cererea pentru stabilirea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii în mod electronic. Acestea sunt indemnizaţia  unică la naşterea copilului, indemnizaţia lunară pentru creşterea/îngrijirea copilului şi indemnizaţia paternală.

    Cererea electronică se depune prin accesarea serviciului electronic ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii", disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice (https://servicii.gov.md/ecnas) sau pe pagina-web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (cnas.gov.md).

    Cererea electronică se completează de către solicitant separat pentru fiecare tip de indemnizaţie prin selectarea tipului de indemnizaţie adresate familiilor cu copii, introducerea IDNP-lui personal şi IDNP-lui copilului (copiilor).

    Cererea pentru acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului până la 3 ani se completează după acordarea de către angajator a concediului pentru îngrijirea copilului, de la toate unităţile în care activează solicitantul.

    Cererea electronică se acceptă numai în cazul în care solicitantul şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei şi este confirmată relaţia de rudenie între solicitant şi copil în baza informaţiei din Registru.

    Solicitanţii, copiii cărora s-au născut în străinătate, pentru a depune cererea în mod electronic pentru stabilirea indemnizaţiei unice la naşterea copilului şi indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani, accesează opţiunea "Depune cerere (copii născuţi în străinătate)".

                   Direcţia comunicare şi mass-media 

     

       

     

     

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY