• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Beneficiarii pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă începând de astăzi

  Beneficiarii pot ridica indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă începând de astăzi

   18.09.2019    3359 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă beneficiarii că pot ridica, începând cu 18 septembrie, curent, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. Pentru aceasta  Casa Naţională de Asigurări Sociale a efectuat transferul în sumă de circa 8,2 mln. lei pentru plata indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă acordate beneficiarilor, care s-au aflat în concediul medical în lunile iulie şi august curent.

  Plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Î.S. „Poşta Moldovei".

  Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social, sau după caz la orice oficiu poştal. 

  Reamintim că indemnizaţia pentru primele 5 zile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează şi se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

  Începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea şi plata indemnizaţiilor se efectuează de Casa Naţională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.  

                  Direcţia comunicare şi mass-media 

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next