• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  CNAS: toate prestaţiile sociale se achită conform orarului stabilit

  CNAS: toate prestaţiile sociale se achită conform orarului stabilit

   14.06.2019    896 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că în luna iunie 2019 calcularea şi finanţarea  pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, suportului financiar, ajutoarelor, compensaţiilor, etc. au fost efectuate conform orarului stabilit.

  Către data de 14 iunie, curent, s-au transferat prestatorilor de servicii de plată sursele necesare pentru plata tuturor tipurilor de indemnizaţii adresate familiilor cu copii. Pentru indemnizaţia unică la naşterea copilului s-au transferat 20,3 mln lei pentru 3217 beneficiari,  pentru indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani s-au transferat 79,4 mln lei pentru 45 822 beneficiari, pentru indemnizaţia lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani s-au transferat 27,7 mln lei pentru 38453 de beneficiari. Pentru indemnizaţia de maternitate şi paternitate s-au transferat 39,2 mln lei pentru 2057 de beneficiari.

  De menţionat, că până la moment a fost efectuată transferul pentru toate prestaţiile sociale, inclusiv, a ajutorului social în sumă de 40,9 mln lei şi a ajutorului pentru şomaj în sumă de 1,2 mln lei. Pentru plata pensiilor  CNAS a transferat până la data de 14 iunie, curent, 1271 mln lei.

  CNAS îndeamnă beneficiarii de prestaţii sociale să ridice de la prestatorii de servicii de plată plăţile care li se cuvin.

            Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next