• vezi mai mult

  CNAS precizează   
  Important pentru beneficiarii CNAS   
 • Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Moldova - Polonia: schimb de experienţă în domeniul asigurării cu pensii şi achiziţiilor publice

  Moldova - Polonia: schimb de experienţă în domeniul asigurării cu pensii şi achiziţiilor publice

   11.06.2019    753 Accesări    

  În perioada 10-13 iunie, curent, la Casa Naţională de Asigurări Sociale are loc o vizită a delegaţiei  Institutului de Asigurări Sociale al Republicii Polonia (ZUS) cu scopul schimbului de experienţă  în domeniul asigurărilor cu pensii şi achiziţiilor publice.

  Vizita delegaţiei ZUS la CNAS are loc în baza  prevederilor Protocolului de colaborare în domeniul asigurărilor sociale de stat între Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova şi Institutul de Asigurări Sociale al Republicii Polonia, semnat la 10 decembrie 2009.

  La începutul întrevederii, Alexei Sîci, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a salutat membrii delegaţiei poloneze. " O să Vă informăm cu multă plăcere despre activitatea noastră. Atunci când am conceput reforma sistemului de pensionare, care a demarat la 1 ianuarie 2017, am examinat şi experienţa Poloniei. De asemenea, CNAS cu succes aplică Acordul între Republica Moldova şi Republica Polonă în domeniul securităţii sociale, semnat la 9 septembrie 2013."

  La rândul său, Karioka Celej-Turska, director al Departamentului de gestionare a bunurilor imobiliare al Institutului de Asigurări Sociale al Republicii Polonia, a mulţumit pentru organizarea acestei întâlniri privind schimbul de experienţă în domeniul achiziţiilor publice ce ţin de asigurările sociale la nivelul ambelor tări.

  Delegaţiile au făcut schimb de informaţii generale privind sistemele de asigurări sociale şi reformele înfăptuite în ultima perioadă. Totodată, este planificată o vizită la CTAS Soroca, unde colegii polonezi se vor familiariza cu procesele de bază din front şi back oficiu, modalitatea de prestare a serviciilor publice.

           Direcţia comunicare şi mass-media 

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next