• vezi mai mult

  CNAS precizează   
  Important pentru beneficiarii CNAS   
 • Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În atenţia plătitorilor de contribuţii

  În atenţia plătitorilor de contribuţii

   31.05.2019    2187 Accesări    

  În contextul în care,  prin  art. 1 al Legii nr. 311 din 30.11.2018 publicată  în Monitorul Oficial din 04.01.2019, au fost operate modificări în Legea nr. 289/2004 privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale, începând cu 1 iulie 2019 calculul şi plata indemnizaţiei de incapacitate temporară de muncă vor trece în responsabilitatea Casei Naţionale de Asigurări Sociale cu excepţia primelor 5 zile calendaristice pentru indemnizaţiile cauzate de boli obişnuite sau accidente nelegate de muncă.

  Modificările menţionate în legislaţie atrag după sine şi unele modificări la declararea perioadelor de muncă precum şi a perioadelor de incapacitate temporară de muncă în Darea de seamă IPC 18, de asemenea şi a categoriilor persoanelor asigurate.

  Principalele aspecte ce ţin de modul de declarare corectă a perioadelor de muncă precum şi a perioadelor de incapacitate temporară de muncă în Darea de seamă IPC 18 sunt expuse în rubrica Pentru plătitorii de contribuţii, Instrucţiuni.

                                          Direcţia generală evidenţă individuală a contribuţiilor

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next