• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Şedinţă de lucru comună a CNAS cu directorii instituţiilor de tratament balneosanatorial

  Şedinţă de lucru comună a CNAS cu directorii instituţiilor de tratament balneosanatorial

   30.05.2019    671 Accesări    

  Astăzi,  30 mai, curent, conducerea Casei Naţionale de Asigurări Sociale a convocat o şedinţă de lucru cu şefii subdiviziunilor teritoriale şi directorii de instituţii de tratament balneosanatorial. Scopul întâlnirii a fost înlăturarea anumitor deficienţe la acordarea biletelor de tratament balneosanatoral.

  Întrunirea a fost moderată de Valentina Buliga, directorul general al CNAS. "Unul dintre serviciile pe care le prestează Casa Naţională de Asigurări Sociale este acordarea biletelor de tratament balneosanatorial persoanelor asigurate, veteranilor, militarilor.  În cadrul acestei şedinţe vom comunica cu prestatorii de servicii  pentru ca fiecare persoană care merge la sanatoriu să rămână mulţumită de deservire.”  

  Maia Moraru, şef  direcţie generală monitorizarea activităţii şi achiziţii publice, a vorbit despre criteriile alegerii prestatorilor de servicii balneosanatoriale pentru biletele de tratament procurate de Casa Naţională. Ea a subliniat că unul dintre cele mai esenţiale criterii este, desigur, raportul dintre preţ şi calitate.

  Tatiana Galeţcaia, şef direcţie asigurarea tratamentului balneosanatorial a explicat celor prezenţi cum trebuie să gestioneze  biletele de tratament balneosanatorial pentru ca ele să nu fie returnate prestatorilor de servicii.

  La finele şedinţei, conducătorii instituţiilor de tratament balneosanatorial şi subdiviziunilor teritoriale au făcut un schimb de păreri  despre diferite aspecte ale acordării biletelor de tratament.

  La şedinţă a participat şi Sergiu Sainciuc, vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova, care a informat audienţa despre importanţa dialogului social în contextul sporirii garanţiilor sociale atât a salariaţilor, cât şi a celorlalte categorii de beneficiari.  

  De menţiont că anual, din contul mijloacelor bugetului asigurărilor sociale de stat, Casa Naţională de Asigurări Sociale achiziţionează bilete de tratament în instituţiile balneosanatoriale pentru reabilitarea sănătăţii şi recuperarea capacităţii de muncă a persoanelor asigurate. În 2019 pentru recuperarea persoanelor angajate au fost prevăzute 37 milioane de lei. Pentru tratamentul balneosanatorial al veteranilor din bugetul de stat  în 2019 au fost prevăzute circa 50 milioane de lei.

           Direcţia comunicare şi mass-media 

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next