• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Ziua uşilor deschise în premieră la Casa Naţională de Asigurări Sociale

  Ziua uşilor deschise în premieră la Casa Naţională de Asigurări Sociale

   29.05.2019    569 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale în perioada 27-29 mai, curent, a organizat pentru prima dată Ziua uşilor deschise. Mesajul principal care a fost transmis tinerilor este că doar din salariul oficial se va calcula viitoarea pensie sau alte plăţi sociale, că fiecare persoană asigurată are un cont de asigurări sociale, care poate fi verificat de pe site-ul oficial al instituţiei www.cnas.md.

  Astăzi circa 80 de absolvenţi ai liceului “Mihai Viteazul” din capitală au vizitat oficiul central şi au asistat la o scurtă prezentare despre activitatea CNAS. În cadrul evenimentului, Valentina Buliga, directorul general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a menţionat că sistemul de asigurări sociale este unul solidar şi deaceea comunicarea cu tinerii este foarte importantă. „Văd  interesul vostru faţă de felul cum funcţionează acest sistem, ce rol are el în viitorul fiecărei persoane asigurate. Deaceea ne propunem ca să deschidem uşile instituţiei noastre şi în continuare pentru tineri, pentru alte categorii de populaţie, iar informarea şi comunicarea reciprocă să devină o tradiţie,” a mai spus oficialul.

  Casa Naţională de Asigurări Sociale este o autoritate administrativă centrală în subordinea Guvernului care administrează şi gestionează sistemul public de asigurări sociale. CNAS deserveşte mai bine de 1,3 milioane de beneficiari şi oferă peste 50 tipuri de prestaţii sociale cum ar fi pensii, indemnizaţii, alocaţii, etc. 

  De menţionat că Ziua uşilor deschise în cele 40 subdiviziuni teritoriale ale CNAS din toate raioanele ţării. La eveniment au participat  circa 1000 de elevi şi studenţi.

                           Direcţia comunicare şi mass-media

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next