• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În atenţia persoanelor asigurate în sistemul public de asigurări sociale

  În atenţia persoanelor asigurate în sistemul public de asigurări sociale

   28.05.2019    847 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale reaminteşte persoanelor asigurate în sistemul public de asigurări sociale, din venitul asigurat al cărora au fost calculate şi achitate la BASS, în perioada anilor 2009 - 2016 contribuţii individuale de asigurări sociale şi care au depăşit mărimea contribuţiilor individuale stabilite anual prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat că sunt în drept să depună, pe parcursul anului 2019, o cerere-tip la structura teritorială a CNAS din raza domiciliului pentru a beneficia de rambursarea contribuţiilor individuale virate în plus. Cererea-tip va fi însoţită de copia documentului ce identifică persoana asigurată.

  În cazul în care se constată temeinicia solicitării, suma virată în plus se rambursează asiguratului prin transfer la contul bancar la instituţia financiară selectată de persoana asigurată.

  Pe parcursul anului 2019, pot solicita rambursarea contribuţiilor persoanele asigurate, care au înregistrat surplus la contribuţii individuale achitate pentru anul 2016.

                 Direcţia generală evidenţa individuală a contribuţiilor

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next