• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Valentina Buliga participă la Forumul regional de securitate socială pentru Europa din Bacu

    Valentina Buliga participă la Forumul regional de securitate socială pentru Europa din Bacu

     15.05.2019    1969 Accesări    

    Astăzi, 15 mai, Valentina Buliga, director general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a prezentat în cadrul  Forumului regional de securitate socială pentru Europa, care are loc în Bacu, experienţa naţională şi bunele practici ale instituţiei  privind „Acordurile bilaterale în domeniul securităţii sociale ale Republicii Moldova". Evenimentul care a reunit  reprezentanţi din 35 de ţări este organizat de Asociaţia Internaţională pentru Securitate Socială (ISSA) împreună cu Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a Populaţiei din Republica Azerbaidjan.

    În discursul său Valentina Buliga a subliniat că este foarte importantă abordarea complexă a sistemelor de securitate socială existente în diferite state precum şi adoptarea provocărilor prezente. Oficialul a menţionat că pe parcursul ultimilor trei ani Guvernul Republicii Moldova a avut o atitudine complexă faţă de securitatea socială a migranţilor.

    Tot astăzi Valentina Buliga a prezentat un raport cu tema „Reforma sistemului public de pensii a Republicii Moldova din anul 2017 - creşterea sustenabilitaţii financiare". Dumneaei a menţionat că în procesul realizării reformei s-a ţinut cont de toate riscurile, calculele actuare precum şi recomandările instituţiilor internaţionale, inclusiv a Băncii Mondiale. „A fost o situaţie când trebuia să fie luată a decizie sistemică. Numai o conlucrare eficientă la nivelul Parlamentului, societăţii civile, Guvernului şi actuarilor a contribuit la implementarea eficientă a reformei", a mai spus directorul CNAS.

    În cadrul Forumului regional dedicat „Excelenţei şi inovaţiei în administrarea securităţii sociale", au fost abordate zece provocări prioritare ale securităţii sociale în Europa, inclusiv îmbătrânirea populaţiei, transformărilor pe piaţa muncii, inovaţiile tehnologice şi creşterea aşteptărilor cetăţenilor. Delegaţii Forumului au analizat schimbările în domeniul securităţii sociale şi au propus soluţii inovatoare avantajoase. Programul Forumului a inclus o serie de sesiuni paralele interactive care au oferit o oportunitate unică de a face schimb de opinii cu colegii din diferite ţări în vederea familiarizării cu cele mai bune practici şi soluţii noi.

    Asociaţia Internaţională pentru Securitate Socială (ISSA) este o organizaţie, fondată în anul 1927, având drept obiectiv principal cooperarea la nivel internaţional pentru promovarea şi dezvoltarea securităţii sociale, în scopul preluării bunelor practici. ISSA are sediul central la Geneva şi reuneşte 330 de organizaţii din domeniul securităţii sociale care activează în 158 de state. Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova este membru a ISSA începând cu 12 septembrie 2004.

              Direcţia comunicare şi mass-media

     

     

     

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY