• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În luna mai indemnizaţiile adresate familiilor cu copii au fost achitate în termenii stabiliţi

  În luna mai indemnizaţiile adresate familiilor cu copii au fost achitate în termenii stabiliţi

   15.05.2019    748 Accesări    

  Casa Naţională de Asigurări Sociale comunică că în luna mai indemnizaţiile adresate familiilor cu copii au fost achitate conform graficului de plăţi al instituţiei.

  Ieri, 14 mai, au fost transferate sursele financiare necesare pentru  achitarea indemnizaţiei unice la naşterea copilului în sumă de 16,8 mln lei pentru 2669 beneficiari; indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani (pentru persoane asigurate) - 78,8 mln lei pentru 45776 beneficiari; indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (pentru persoane neasigurate) - 26,7 mln lei pentru 38327 beneficiari.

  De asemenea, au fost transferaţi banii pentru indemnizaţiile lunare de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină (persoane asigurate şi neasigurate) - 0,8 mln lei pentru 1075 de beneficiari şi indemnizaţiile paternale - 1,1 mln lei pentru 243 de beneficiari.

  După prelucrarea datelor parvenite de la subdiviziunile teritoriale ale Casei Naţionale indemnizaţia de maternitate va fi transferată prestatorilor de servicii de plată până la 17 mai, curent.

  Totodată, CNAS aduce la cunoştinţa cetăţenilor că conform legislaţiei în vigoare indemnizaţiile adresate familiilor cu copii se plătesc pentru luna precedentă. 

            Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next