• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Atelier de lucru pentru specialiştii CNAS organizat de OIM

  Atelier de lucru pentru specialiştii CNAS organizat de OIM

   25.04.2019    756 Accesări    

  La 25 aprilie, curent, a fost organizat un atelier de lucru pentru angajaţii Casei Naţionale de Asigurări Sociale privind elaborarea şi implementarea unor aranjamente ale timpului de muncă flexibile. Instruirea a fost organizată de Organizaţia Internaţională a Muncii.

  Valentina Buliga, director general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a salutat organizarea unui curs de instruire pentru angajaţii instituţiei pe care o conduce. „Casa Naţională este una dintre cele mai mari instituţii din ţară şi este foarte important cum ne organizăm programul ca angajaţii noştri să vină la lucru cu dispoziţie bună, iar calitatea serviciilor prestate de noi să crească".

  Jon Messenger, lider de echipă, Grupul pentru condiţiile de muncă, Cartierul general al OIM din Geneva, a povestit în cadrul atelierului despre noile tendinţe ale economiei globale din ultimele decenii, care au dus la o durată a  timpului de muncă din ce în ce mai diversă, descentralizată şi individualizată. „Aceste noi realităţi au ridicat îngrijorări cu privire la inegalităţile sociale legate de timp, în special în ceea ce priveşte egalitatea de gen, capacitatea lucrătorilor de a reconcilia viaţa personală cu cea profesională", a mai spus oficialul.

  În cadrul atelierului personalului CNAS i s-au oferit informaţii practice cum să dezvolte şi să implementeze în instituţie un program flexibil de muncă. Cei prezenţi au studiat şi Ghidul pentru elaborarea aranjamentelor echilibrate  a timpului de lucru. El este conceput pentru a oferi lucrătorilor şi angajatorilor informaţii practice care pot fi utilizate pentru a aborda aranjamente privind timpul de lucru reciproc avantajoase pentru lucrători şi întreprinderi.

  Organizaţia Internaţională a Muncii promovează condiţii decente de lucru şi angajare productivă pentru toţi, în baza principiilor de echitate socială şi nedescriminare. Organizaţia Internaţională a Muncii a fost creată în 1919 şi a devenit o instituţie specializată a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1946. Ea numără în prezent 182 de State Membre. 

                                          Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next