• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Întâlnire de lucru între reprezentanţii CNAS şi a organizaţiilor de veterani

  Întâlnire de lucru între reprezentanţii CNAS şi a organizaţiilor de veterani

   17.04.2019    703 Accesări    

  Astăzi, 17 aprilie, la Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) a avut loc o întâlnire cu reprezentanţii veteranilor participanţi la acţiunile de luptă din Afganistan şi pentru apărarea integrităţii teritoriale şi Independenţei Republicii Moldova, veteranilor structurilor de forţă.

  În cadrul întâlnirii, Ion Coropcean, Consilier principal de stat al prim-ministrului, a declarat că deşi conducerea CNAS are o agendă încărcată, s-a găsit timp şi deschidere pentru a se întâlni cu veteranii şi a răspunde la întrebările lor. "Avem semnat un acord de colaborare dintre CNAS şi organizaţiile de veterani şi trebuie să facem schimb de informaţii despre unele probleme cu care se confruntă veteranii la stabilirea prestaţiilor sociale", a mai spus Consilierul principal de stat al prim-ministrului.

  Pornind de la importanţa implementării politicilor în domeniul protecţiei sociale a veteranilor prin acordarea şi plata pensiilor, indemnizaţiilor, alocaţiilor, asigurarea cu bilete de tratament sanatorial, vorbitorii au menţionat atât succesele, cât şi problemele apărute în procesul de lucru în ultima perioadă, precum şi  au venit cu propuneri concrete pentru soluţionarea lor.

  La rândul său, Valentina Buliga, director general al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a menţionat că  CNAS va examina problemele înaintate de preşedinţii organizaţiilor de veterani. "Acolo unde este nevoie, va fi ajustată, cu ajutorul ministerului de resort, legislaţia. Pe alte dimensiuni vom discuta în cadrul colectivului nostru cum să conlucrăm mai bine pentru rezolvarea problemelor veteranilor" , a mai spus Valentina Buliga.

  La întâlnire a participat Viorica Dumbrăveanu, Secretar de Stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. La şedinţa de lucru au mai fost prezenţi Victor Alerguş, preşedinte al Uniunii Veteranilor "Sfântul Gheorghe Biruitorul"; Mihail Mocan, preşedinte al AO al Uniunea Republicane a Veteranilor Războiului din Afganistan; Ghenadie Cosovan, preşedinte al Asociaţiei „Credinţă Patriei", Anatolie Cociug, preşedinte al Asociaţiei Federaţia Veteranilor şi Rezerviştilor Structurilor de Forţă; Mihai Balan, preşedinte al AO Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului pentru Independenţa Republicii Moldova; Alexei Armaş, preşedinte al AO a Veteranilor şi Pensionarilor Ministerului Afacerilor Interne şi Trupelor de Carabineri etc.

            Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next