• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  În atenţia persoanelor cărora li se acordă un suport unic de 600 lei

  În atenţia persoanelor cărora li se acordă un suport unic de 600 lei

   16.04.2019    1731 Accesări    

  Anterior Casa Naţională de Asigurări Sociale  a publicat un comunicat de presă despre beneficiarii care pot ridica un suport unic de 600 lei inainte de sărbătorile de Paşti.  După  această informaţie au parvenit mai multe solicitări în care ni s-a cerut concretizarea categoriilor de beneficiari de alocaţii sociale de stat.

  Casa Naţională de Asigurări Sociale  precizează: suportul unic de  600 lei îl pot ridica cei care primesc alocaţii sociale de stat: persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vârstă de pensionare fără stagiu de muncă; familiile care şi-au pierdut întreţinătorul. Excepţie constituie alocaţiile pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere, stabilite până la intrarea în vigoare a Legii nr. 20 din 11.03.2019 cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii şi alocaţii sociale de stat. 

  Totodată, de aceeaşi sumă de 600 lei au parte  beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite până la 1 aprilie 2019, al căror cuantum lunar nu depăşeşte 2000 lei.

  La moment mai mult de jumătate din cei 612,8 mii de persoane, care au dreptul  să beneficieze de suportul unic în valoare de 600 lei, au ridicat deja banii: 174 mii – prin oficiile “Poşta Moldovei”, iar 148 mii – prin carduri bancare.

  Aducem la cunoştinţă că sumele suportului unic nesolicitate de către beneficiari sunt restituite de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare lunii de gestiune.

                                                              Direcţia comunicare şi mass-media

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next