• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Aţi primit parola de acces la contul personal ACCES CPAS?

    Aţi primit parola de acces la contul personal ACCES CPAS?

     08.04.2019    21018 Accesări    

    Indiferent de faptul  în care sferă activează cetăţeanul, este angajat într-un loc de muncă sau concomitent în câteva locuri, toată informaţia despre transferul contribuţiilor de asigurări sociale pentru perioada de după 1 ianuarie 1999 este fixată în Registrul de stat al evidenţei individuale în sistemul public de asigurări sociale. Aceste date reprezintă baza de calcul pentru viitoare pensie şi alte plăţi sociale.

    Fiecare angajat poate urmări care este starea contului său personal de asigurări sociale. Pentru a obţine acces la datele sale personale, asiguratul trebuie să depună o cerere la Casa teritorială de asigurări sociale pentru a obţine loghinul  şi parola  pentru a intra în sistemul informaţional ACCES CPAS.

    Cererea pentru a primi, modifica sau restabili parola de acces la contul curent în sistemul informaţional ACCES CPAS poate fi depusă şi în mod electronic la adresa de e-mail – cpas@cnas.gov.md.com. Aceasta trebuie să conţină în mod obligatoriu telefonul de contact al solicitantului, deoarece parola este înmânată fiecărui solicitant personal. Până la moment parole de acces la contul curent de asigurări sociale au obţinut mai bine de 50 de mii de utilizatori.

    Accesul la sistem se poate efectua de la orice calculator conectat la reţeaua Internet, accesând site-ul cnas.gov.md cu utilizarea bannerului ACCES CPAS. Pagina web oferă posibilitatea vizualizării şi imprimării informaţiei acumulate la contul personal pentru toată perioada de activitate realizată după 1 ianuarie 1999. Informaţiile la contul personal se actualizează lunar. Informaţia din Registru de stat este confidenţială, deaceea interacţiunea între sistemul informaţional ACCES CPAS şi utilizator este protejată printr-un şir de prevederi normative ale securităţii informaţionale.

    Casa Naţională de Asigurări Sociale îndeamnă cetăţenii să nu fie indiferenţi faţă de viitorul său şi să verifice periodic contul personal de asigurări sociale.

                                     DIrecția comunicare și mass-media

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY