• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Sedinţă de totalizare a activităţii colectivului Casei Naţionale de Asigurări Sociale pentru anul 2018

  Sedinţă de totalizare a activităţii colectivului Casei Naţionale de Asigurări Sociale pentru anul 2018

   05.03.2019    784 Accesări    

   Casa Naţională de Asigurări Sociale, împreună cu comitetul sindical al angajaţilor, a organizat o adunare de totalizare a activităţii instituţiei pentru anul 2018.

  Valentina Buliga, Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a menţionat în discursul său că instituţia responsabilă de gestionarea celui de-al dolea buget din ţară ca volum de mijloace financiare a finalizat anul precedent cu indicatori buni: veniturile încasate la bugetul asigurărilor sociale în anul 2018 au atins 19,8 mlrd lei, sau cu o creştere de 11,1% faţă de nivelul acestora din anul 2017.  De asemenea, toate tipurile de prestaţii sociale au fost finanţate în termen şi plătite celor 1,2 mln de beneficiari în volum deplin.

  Pe parcursul anului 2018 au fost atinse mai multe performanţe: finalizarea procesul de valorizare a venitului asigurat, luat în calculul pensiei pentru 147 mii de cetăţeni; indexarea pensiilor şi altor prestaţii sociale pentru circa 700 mii de beneficiari. De asemenea,  au fost majorate cuantumurile alocaţiilor sociale de stat pentru circa 37 mii beneficiari şi recalculate la 01.04.18 pentru 63 mii de beneficiari, a fost acordat suportul unic unor beneficiari de pensii pentru 544 mii pensionari.

  Tot în perioada de referinţă au fost implementate reforme, care au modificat sistemul de raportare şi modalitatea de conlucrare cu mediul de afaceri. Un volum semnificativ de lucru a fost realizat în vederea scanării carnetelor de muncă a peste 247 mii de persoane asigurate, ce constituie 98% din numărul celor preconizate.

  "Anume de atitudinea profesionistă şi corectă a fiecăruia dintre Dvs faţă de responsabilităţile  funcţionale depinde atingerea unei aprecieri pozitive din partea cetăţenilor şi creşterea încrederii în sistemul de asigurări sociale, în întregime," a mai spus Valentina Buliga.

   În legătură cu Ziua internaţională a femeii, 8 Martie, comitetul sindical al instituţiei a organizat un concert festiv.

             Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next