• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Punctul de consultaţii al CNAS continuă să fie suprasolicitat

  Punctul de consultaţii al CNAS continuă să fie suprasolicitat

   26.02.2019    3107 Accesări    

  În anul 2018 circa 28,4 mii de persoane au solicitat asistenţă consultativă  în audienţă la Punctul de consultaţii sau la telefonul "liniei fierbinţi" a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS). În raportul specialiştilor se arată că în decursul anului precedent cei doi angajaţi ai Punctului de consultaţii,  care este zilnic suprasolicitat, au recepţionat şi au răspuns la peste 23 mii de apeluri telefonice şi au primit în audienţă 5,4 mii de cetăţeni.

  Cele mai frecvente întrebări adresate la Punctul de consultaţii şi „linia fierbinte" au vizat aspecte legate de stabilirea pensiilor, indemnizaţiilor pentru copii, alocaţiilor, ajutoarelor, compensaţiilor, obţinerea biletelor de tratament, dar şi a modului plăţii de către agenţii economici a contribuţiilor de asigurări sociale.

  De menţionat, că recent Punctului de consultaţii CNAS a fost reînnoit şi a fost deschisă o intrare separată pentru vizitatori, unde nu este nevoie de permis pentru acces. De asemenea, pentru persoanele venite în audienţă intrarea este dotată cu un pandus, care permite accesul mămicilor cu cărucioare pentru copii şi a persoanelor cu dizabilităţi.

  Punctul de consultaţii şi "linia fierbinte"  se află în oficiul central al CNAS, mun. Chişinău, str. Gheorghe Tudor, 3, şi funcţionează zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 17.00, cu pauză de masă între orele 12.00-13.00. Apelurile la numărul de telefon 022 286 115 pot fi efectuate din oricare localitate a republicii de la orice telefon fix sau mobil.

       Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   
Arrow Prev

             

             

Arrow Next