• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Moldova - Polonia: schimb de experienţă în domeniul auditului şi controlului intern

  Moldova - Polonia: schimb de experienţă în domeniul auditului şi controlului intern

   25.07.2018    993 Accesări    

  În perioada  25-26 iulie, curent, la Casa Naţională de Asigurări Sociale are loc o vizită a delegaţiei  Institutului de Asigurări Sociale al Republicii Polonia (ZUS) cu scopul schimbului de experienţă  în domeniul auditului şi controlului intern.

  Vizita delegaţiei ZUS la CNAS are loc în baza  prevederilor Protocolului de colaborare în domeniul asigurărilor sociale de stat între Casa Naţională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova şi Institutul de Asigurări Sociale al Republicii Polonia.

  La începutul întrevederii, Laura Grecu, Preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a menţionat: "Subdiviziunea de audit intern este un instrument eficient pentru un conducător de a depista problemele în activitatea instituţiei pe care o conduce. Pentru o activitate mai eficientă a CNAS subdiviziunea este implicată în activităţi de consiliere a proceselor noi în vederea prevenirii unor eventuale riscuri".

  La rândul său, Ewa Wygonna,  şef al Departamentului audit al Institutului de Asigurări Sociale al Republicii Polonia, a mulţumit pentru organizarea acestei întâlniri privind schimbul de experienţă în domeniul auditului şi controlului intern ce ţin de asigurările sociale din Republica Moldova.

  Delegaţiile au făcut schimb de informaţii generale privind sistemele de asigurări sociale şi auditul intern al instituţiilor, controlul de supraveghere, structurile şi instrumentele de supraveghere, raportarea sarcinilor şi proiectelor strategice în domeniul auditului.

           Direcţia comunicare şi mass-media 

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next