• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Anunț privind activitatea de scanare a carnetelor de muncă

  Anunț privind activitatea de scanare a carnetelor de muncă

   04.06.2018    23884 Accesări    

  Potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului  nr. 426 din 15 mai 2018 cu privire la unele aspecte ce ţin de evidenţa stagiului de muncă şi la abrogarea Hotărârii Guvernului  nr. 1449 din 24 decembrie 2007, Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă iniţierea procesului de scanare a informaţiei din carnetele de muncă pentru perioada de până la 01.01.1999.

  Începând cu 1 iunie, curent, specialiștii caselor teritoriale de asigurări sociale vor scana informația din carnetele de muncă prezentate de către: angajatori, persoanele fizice care desfășoară activitate de întreprinzător şi în prezent nu au statut de angajat, dar dețin carnete de muncă, sau de către persoanele fizice care nu sunt beneficiare de pensii.

  Modul și graficul de scanare a fost aprobat printr-un act normativ intern al Casei Naționale de Asigurări Sociale. Astfel, în rubrica ,,Pentru plătitorii de contribuţii’’, compartimentul “Regulamente” poate fi identificat “Regulamentul privind scanarea informaţiei din carnetele de muncă pentru perioada realizată până la 01.01.1999”, aprobat prin Ordinul Preşedintelui CNAS nr. 67-A din 18.05.2018. Tot aici poate fi găsit și „Graficul de prezentare de către angajatori a carnetelor de muncă”.

                                           Direcția comunicare și mass-media

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next