• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  CNAS a participat la „Dialog direct cu APL”

  CNAS a participat la „Dialog direct cu APL”

   01.02.2018    1717 Accesări    

  Astăzi, 1 februarie, Casa Naţională de Asigurări Sociale a participat la evenimentul organizat de Guvernul Republicii Moldovă „Dialog direct cu APL”. Specialiştii CNAS au amenajat o expoziţie tematică, au consultat primarii şi au împărţit materiale informative.

  Specialiştii CNAS au răspuns la întrebările aleşilor locali ce au ţinut de achitarea contribuţiilor de asigurări sociale la întreprinderile aflate în stare de insolvabilitate, recalcularea pensiei pentru stagiul acumulat după stabilirea pensiei, dreptul la pensie a aleşilor locali etc.

  De asemenea, reprezentanţii CNAS au informat participanţii la eveniment că începând cu 1 decembrie 2017, Casele Teritoriale de Asigurări Sociale eliberează imediat clienţilor toate tipurile de certificate/extrase din contul persoanei asigurate, la solicitarea lor verbală. Persoanele pot solicita informaţia necesară de la orice CTAS (serviciul clientelă), indiferent de viza de domiciliu, la prezentarea obligatorie a actului de indentitate al titularului.

  La 1 februarie în Republica Moldova este sărbătorită Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administraţia publică locală.

                                                                                            Direcţia comunicare şi mass-media

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next