• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  COMUNICAT DE PRESĂ: A fost dat startul solicitării indemnizaţiilor paternale online

  COMUNICAT DE PRESĂ: A fost dat startul solicitării indemnizaţiilor paternale online

   18.08.2017    1804 Accesări    

  Începând cu 18 august, curent, tăticii pot solicita online indemnizaţia paternală. Extinderea modului de depunere a cererilor pentru acordarea indemnizaţiilor paternale este prevăzută prin modificările şi completările Hotărârii de Guvern nr. 632 din 14 august 2017, publicate în Monitorul Oficial.

  Astfel, pentru depunerea cererii online solicitantul urmează să acceseze  serviciul ,,e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”, disponibil pe portalul guvernamental unic al serviciilor publice www.servicii.gov.md sau pe pagina web a Casei Naţionale de Asigurări Sociale www.cnas.md.

  Cererea electronică se completează de către solicitant prin selectarea tipului de indemnizaţie „Indemnizaţie paternală” şi introducerea IDNP-ului personal şi IDNP-ului copilului (copiilor). Cererea pentru acordarea indemnizaţiei paternale se completează după acordarea de către angajator a concediului paternal şi se depune în termen de 30 zile de la data acordării concediului paternal.

  Cererea se acceptă doar în cazul în care tatăl şi copilul sunt înregistraţi în Registrul de stat al populaţiei, dar şi dacă se confirmă relaţia de rudenie  între tată şi copil în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei.  În cazul în care cererea electronică a fost acceptată, aceasta se prelucrează automat în Sistemul Informaţional “Protecţia Socială” al CNAS, şi totodată, se consideră că solicitantul şi-a manifestat acordul cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

  În prezent, Casa Naţională de Asigurări Sociale aplică serviciul electronic „e-Cerere Indemnizaţii Familiilor cu Copii”  prin intermediul căruia au fost depuse deja 3524 de cereri pentru stabilirea indemnizaţiilor adresate familiilor cu copii, începând cu luna noiembrie a anului trecut.

                                                                   Direcţia comunicare şi mass-media

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next