• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Vizită de studiu la CNAS a unei delegaţii din Tadjikistan

  Vizită de studiu la CNAS a unei delegaţii din Tadjikistan

   20.07.2017    1343 Accesări    

  La  20 iulie, curent, o delegaţie din Republica Tadjikistan a efectuat o vizită de studiu la sediul Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS). Din delegaţie au făcut parte reprezentanţi ai Preşedinţiei, Ministerului Muncii, Ministerului Finanţelor, Agenţiei de Asigurări  Sociale şi  Pensii, ai Sindicatelor şi Patronatelor din Tadjikistan.

  Agenda schimbului reciproc de experienţă a ţinut de un schimb de opinii în domeniul asigurărilor sociale, preluarea bunelor practici privind reformarea sistemului de pensii şi aplicarea standardelor internaţionale în context naţional.

  În cuvântul său de salut, Tatiana Popa, vicepreşedinte al Casei Naţionale de Asigurări Sociale, a subliniat că specialiştii instituţiei sunt deschişi să-şi împărtăşească experienţa în aceste domenii, menţionând că întâlnirea de astăzi este un bun prilej pentru consolidarea relaţiilor bilaterale între ambele ţări.

  La rândul lor, membrii delegaţiei din Tadjikistan au remarcat progresul Casei Naţionale de Asigurări Sociale în elaborarea şi implementarea unui şir de reforme importante şi necesare într-un timp foarte scurt, accentuând necesitatea preluării bunelor practici ale Republicii Moldova în dezvoltarea reformelor cu impact social în Tadjikistan.

  Sesiunea de instriure a prevăzut discutarea următoarelor subiecte: asigurarea cu pensii a muncitorilor migranţi - mecanismul de acordare şi export a drepturilor de pensii;  înregistrarea şi evidenţa de contribuţii; condiţiile tarifare de participare la sistemul public de asigurări sociale; colectarea contribuţiilor prin conlucrarea cu alte autorităţi şi aplicarea tehnologiilor informaţionale moderne, înregistrarea persoanelor asigurate şi a conturilor personale - soluţii de modernizare.                        

                                            Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next