• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Preşedintele CNAS, Laura Grecu, s-a întâlnit cu Mauro Salvatori, Preşedinte CCI-MD

  Preşedintele CNAS, Laura Grecu, s-a întâlnit cu Mauro Salvatori, Preşedinte CCI-MD

   02.06.2017    1735 Accesări    

  Preşedintele Casei Naţionale  de Asigurări Sociale Laura Grecu  a avut, astăzi, o întâlnire cu Mauro Salvatori, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană. Scopul întrevederii a fost stabilirea unor relaţii de colaborare pentru acordarea suportului informaţional şi asistenţei la obţinerea pensiei italiene de către cetăţenii moldoveni reîntorşi în ţară, cu loc de trai permanent.

  În cadrul întrevederii Mauro Salvatori, Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Moldo-Italiană a înaintat către CNAS propunerea de a iniţia colaborarea  cu Institutul de Patronat şi Asistenţă Socială 50&Piu Enasco. Acesta deja oferă gratuit asistenţă şi consultaţie în domeniul asigurărilor sociale în incinta Camerei de Comerţ şi Industrie din Chişinău.

  La rândul său, Laura Grecu a remarcat, că cetăţenii care au atins vârsta de pensionare trebuie să cunoască care sunt drepturile ce ţin de stabilirea pensiei atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi pe teritoriul altor state în care au activat.  CNAS este deschisă spre colaborare cu oricine care va presta asemenea servicii.

   „În prezent avem o colaborare bună cu Patronatul ACLI (Asociaţia Creştină a Lucrătorilor din Italia). La una dintre structurile noastre teritoriale este deschis un ghişeu unde cetăţenii care solicită pensii italiene pot obţine consultaţii gratuite din partea reprezentantului ACLI. Am iniţiat colaborarea  şi cu  şi Asociaţia Obştească „Mişcarea Creştinilor Lucrători a Serviciului Internaţional de Asistenţă Socială din Moldova" (A.O. „MCL-SIAS Moldova"), care reprezintă Patronatul SIAS. Suntem gata să oferim suportul nostru şi Dumneavoastră", a mai spus Laura Grecu.

  50&Piu Enasco face parte dintr-o Sistemă Asociativă de Servicii 50&Piu, care răspunde de aproape 40 de ani la solicitări de consultanţă şi asistenţă socială. O reprezentanţă a Institutului de Patronat şi Asistenţă Socială 50&Piu Enasco se află la sediul Camerei de Comerţ Italiene din Chişinău (bd. Ştefan cel Mare 171/1).

      Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next