• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  CNAS a semnat un Acord de colaborare cu mai multe organizaţii de veterani

  CNAS a semnat un Acord de colaborare cu mai multe organizaţii de veterani

   26.05.2017    1956 Accesări    

  La 26 mai curent, Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) şi organizaţiile veteranilor participanţi la acţiunile de luptă din Afganistan şi pentru apărarea integrităţii teritoriale şi Independenţei Republicii Moldova au semnat un Acord de colaborare. Semnarea Acordului a fost precedată de mai multe întâlniri ale părţilor la care s-au discutat posibilităţile de conlucrare.

  Conform Acordului, CNAS va informa despre prevederile proiectelor de legi, hotărâri, regulamente, programe şi alte documente de interes public ce conţin aspectele protecţiei sociale ale veteranilor de război, va asigura transparenţa activităţii instituţiei la elaborarea şi publicarea documentelor de interes public ce conţin aspectele protecţiei sociale ale veteranilor de război.

   „Salut reprezentanţii organizaţiilor de veterani, care au consimţit să semneze acest Acord, a declarat după semnarea Acordului Ion Coropceanu, Consilierul principal de stat al Prim-ministrului Republicii Moldova. Consider că  Acordul este un mecanism eficient care va implica potenţialul enorm al Casei Naţionale de Asigurări Sociale de a facilita accesul la rezolvarea mai multor probleme ce ţin de asigurarea bunăstării veteranilor".

  Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale, Laura Grecu, a exprimat deschiderea instituţiei către un dialog continuu cu organizaţiile de veterani: „Mă bucur că am semnat  Acordul de colaborare între Casa Naţională de Asigurări Sociale cu organizaţiile de veterani din Republica Moldova şi consider că acest lucru ne va permite să conlucrăm mai eficient cu ele. De asemenea, consider că Acordul este platformă care ne va permite să venim, de rând cu ministerul de profil, şi cu iniţiative legislative care ar contribui la asigurarea unei protecţii sociale mai bune a veteranilor".

  Reprezentanţii organizaţiilor de veterani  au menţionat că Acordul este foarte important şi că semnarea Acordului constituie un mesaj clar că instituţiile statului sunt deschise spre colaborare, iar toate problemele se rezolvă prin comunicare.

  La rândul lor, organizaţiile de veterani semnatare vor asigura transparenţa activităţii organizaţiilor de veterani şi vor informa opinia publică despre deciziile şi acţiunile întreprinse.

  La eveniment au mai participat Ghenadie Cosovan, Preşedintele Asociaţiei „Credinţă Patriei",  Mihail Mocan, Preşedinte al Uniunii Republicane a Veteranilor Războiului din Afganistan, Victor Alerguş, Preşedinte al Uniunii Veteranilor „Sfântul Gheorghe Biruitorul", Anatolie Cociug  Preşedinte al Asociaţiei Obşteşti "Federaţia Veteranilor şi Rezerviştilor Structurilor de Forţă din Republica Moldova, Mihail Balan, Preşedintele Asociaţiei Obşteşti "Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului pentru Independenţa Republicii Moldova".

     Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next