• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Delegaţie din Lituania în vizită la CNAS

  Delegaţie din Lituania în vizită la CNAS

   03.05.2017    1594 Accesări    

  În perioada 2-5 mai, curent, la  Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS) se află în vizită  delegaţia Centrului Administrativ de Stat de Asigurări Sociale a Republicii Lituaniene (SODRA). Scopul vizitei este schimbul de experienţă în domeniul asigurărilor sociale.

  Delegaţia este condusă de  directorul Centrului Administrativ de Stat de Asigurări Sociale, Mindaugas Sinkevicius. Din delegaţia lituaniană mai fac parte Jezi Miskis, vecedirector, Dainius Kumpis, şef al Direcţiei dezvoltarea tehnologiilor informaţionale şi Angele Sinkeviciute, şef-adjunct al Direcţiei dezvoltarea tehnologiilor informaţionale.

  În cadrul întrevederii, Laura Grecu a prezentat informaţia privind implementarea reformei sistemului de pensii publice din Republica Moldova, iar Mindaugas Sinkevicius a relatat despre sistemul de asigurări sociale a Lituaniei. În a doua parte a întâlnirii ambele instituţii au făcut schimb de experienţă în prestarea serviciilor electronice.   

   "Ne este foarte interesant modul în care a evoluat structura Centrului Administrativ de Stat de Asigurări Sociale a Republicii Lituaniene pe parcursul ultimilor ani, dar şi inovaţiile în aplicarea tehnologiilor informaţionale. Se schimbă realităţile în ţăriile noastre, e firesc că evolueaază şi sistemele de asigurări sociale", a punctat Preşedintele CNAS.

  Mindaugas Sinkevicius, director SODRA, a afirmat că întâlnirile între reperzentanţii sistemelor de asigurări sociale din diferite ţări sunt de bun augur, deoarece facilitează preluarea bunelor practici în activitatea lor. "Sunt sigur că vom învăţa multe lucruri azi şi vom avea o colaborare frumoasă şi pe viitor".

  Ţinând cont de interesul manifestat de colegii lituanieni pentru experienţa Moldovei în sfera asigurărilor sociale, conducerea CNAS a organizat vizite de lucru în mun. Bălţi şi mun. Orhei pentru studierea mai bună a activităţii a câtorva reprezentanţe teritoriale.

  Amintim că Acordul de colaborare  între Republica Moldova şi Republica Lituania în domeniul protecţiei sociale a fost semnat la 1 octombrie 2014  şi a intrat în vigoare cu un an mai târziu.    

                   Direcţia comunicare şi mass-media

   

   

   

   

   

   
Arrow Prev

             

             

  

Arrow Next