• Prima   /  Mass-media   /  Noutăţi  /  Preşedintele CNAS, Laura Grecu, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova

    Preşedintele CNAS, Laura Grecu, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova

     13.04.2017    2778 Accesări    

    Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale (CNAS) Laura Grecu a avut, astăzi, o întrevedere cu Leonid Cerescu, Preşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM). El a fost însoţit de mai mulţi reprezentanţi ai CNPM.

    Din partea CNAS la întâlnire au mai participat Tatiana Popa, vicepreşedinte, Ala Coliban, şef Direcţie generală evidenţa contribuabililor, Clara Sorocean, şef Direcţie generală evidenţa individuală a contribuţiilor.

    În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie mai multe subiecte: obligativitatea prezentării declaraţiilor forma BASS odată pe an pentru întreprinderile ce nu desfăşoară activitate economică, nu au persoane angajate şi nu au obligaţii privind calcularea contribuţiilor de asigurări sociale; dificultăţi la prezentărea declaraţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii şi declaraţia persoanei asigurate REV-5 corectate pentru perioadele anterioare; clarificarea modului de luare în calcul a sumelor privind remunerarea membrilor consiliilor societăţilor pe acţiuni ca persoane cu funcţii elective, reflectarea sumelor date în REV-5, precum şi participarea acestora la calculul concediilor medicale a persoanelor vizate.

    Reprezentanţii CNAS şi CNPM  au făcut un schimb amplu de opinii pe marginea acestor subiecte actuale pentru sectorul real al economiei şi au stabilit modul de cooperare.

    "Sperăm că explicaţiile oferite de specialiştii CNAS au fost de un real folos pentru reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului, a menţionat Laura Grecu, Preşedinte CNAS. Sîntem în aşteptarea propunerilor concrete de modificare a legislaţiei din domeniul asigurărilor sociale."

    "Vă mulţumim că aţi dat curs solicitării noastre de a discuta aceste probleme, a declarat Leonid Cerescu, Preşedinte CNPM. Este important să se găsescă soluţii pentru problemele abordate în cadrul întâlnirii."

    Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova este o organizaţie neguvernamentală, care reprezintă interesele şi drepturile patronatelor şi a patronilor în limita împuternicirilor delegate de membrii săi. Confederaţia îşi desemnează reprezentanţii săi în componenţa Comisiei tripartite republicane Guvern-Patronate-Sindicate, la negocierea Contractului colectiv de muncă şi la soluţionarea litigiilor colective de muncă la nivel naţional.

    Confederaţia Naţională a Patronatului din Republica Moldova este reprezentată şi în Consiliul de Administraţie a Casei Naţionale de Asigurări Sociale. 

    Direcţia comunicare şi mass-media

     

     
Arrow Prev

             

             

Arrow Next
reset WAY cursor WAY contrast WAY Marire Font WAY Alb negru WAY Linkuri WAY